FINALE OK MARINA KAŠTELA - HAOK MLADOST

02.05.2022. | O klubovima članovima


I drugi finale, drugi okršaj Kaštela i Zagreba, pripao je Mladosti. U uzvratnoj utakmici u Kaštel Starom Zagrepčanke su odnijele pobjedu protiv domaće Marine s glatkih 3:0 u setovima. Bila je to jednosmjerna ulica od samog početka.
Nošene sjajnom atmosferom „marinke” su odlično otvorile. Opet je bilo svega na tribinama. Limena glazba, bubnjevi, gromoglasno navijanje... Izostale su, srećom, tradicionalne sirene. Kaštelanska publika nosila je svoje odbojkašice na samom početku.
Povele su u prvom setu, imale dva razlike (6:4), no to je, nažalost, bilo sve. Mladost je pokazala zašto je s pravom slovila za velikog favorita. Otegotna okolnost za Kaštelanke bili su i brojni izostanci među kojima je i njihova ponajbolja igračica Elena Vukić. Zbog ozljede nije zaigrala ni u prvom susretu.
Drugi set najlakše je otišao na stranu Zagrepčanki. Lako su prolazile Šamadan i Grbavica, sve popraćeno sjajnim servisima. U trećem su odbojkašice Milorada Krunića opet živnule. Osjetila je to i publika. Činilo se da Marina može do seta. Ali opet su vodile samo na početku (5:4), dok je ostatak pripao gošćama.
Pred sam kraj opet su se vratile na samo minus jedan. Raspoložene su bile Kujundžić i Stanović, no za više od toga nisu imale snage. „Marinke” pogođene brojnim izostancima tako nisu uspjele ponoviti uspjeh iz Kupa kada su u polufinalu nadjačale upravo Mladost.
- Ovo je izgledalo loše i krivo mi je što smo dobru sezonu na ovakav način završili na domaćem terenu. Bili smo bez nekoliko ključnih igračica i nismo to uspjeli nadoknaditi. Ipak, drugi smo u Hrvatskoj i trebamo biti sretni. Mnogi naporno rade kako bi igrali u završnici, a evo godinama već tu smo samo mi i Mladost – kazao je trener „marinki” Krunić.
Semafor
MARINA KAŠTELA – MLADOST ZAGREB 0:3 (17:25, 15:25, 21:25)
Kaštel Stari, Gradska dvorana. Gledatelja: 300
Suci: Ksenija Jurković i Jasmin Ramić
MARINA KAŠTELA: Skočić, Glavinić, Dežulović, Maretić, Stanović, K. Zdilar, Ninčević, Vukić, Prkačin, J. Zdilar, Kojundžić, Apostolski
MLADOST: Freund, Popić, Perić, Papac, Grbavica, Šamadan, Kulić, Marković, Cvetičanin, Sesar, Tomić
SOURCE: slobodnadalmacija.hr
VISITS: 21