PORAZ U FINALU DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

28.04.2022. | O klubovima članovima


Odbojkaši Mladosti obranili su naslov prvaka Hrvatske, pobijedivši i u drugom susretu doigravanja Superlige Ribolu Kaštela u njihovoj dvorani s 3:1. Mladost je tako ‘dvokorakom’ osvojila prvo mjesto u sezoni 2021/22. Superlige, u kojoj su dominirali zapravo od prvog kola.
Nakon 3:0 za Mladostaše u subotu u Zagrebu Kaštelani su morali učiniti dodatni napor kako bi seriju ponovno vratili u Zagreb, jer se play-off igra na dvije pobjede. Tako su i krenuli, vrlo agresivno i motivirano, i na krilima tog entuzijazma uzeli prvi set sat 25:22. Uglavnom, u izjednačenom setu domaći su tek na kraju napravili koliko-toliko osjetniju razliku.
Vodili su Kaštelani i u drugom setu, negdje do polovice otprilike, a onda je konce igre preuzela u svoje ruke Mladost. Nakon 12:12 gosti odlaze na 17:14 i 19:15, trener domaćih uzima time-out ali kola su im već krenula nizbrdo pa Mladost izjednačava na 1-1 dobivši taj period igre sa 25:19. Nastavili su i istom stilu Mladostaši i u trećem setu, imaju 6:2 i 13:8, Kaštelani se približavaju na 12:14, gosti ponovno odskaču na 19:13 i set osvajaju s 25:18.
Četvrti je set bio posljednja nada Kaštelana, ali Mladost je svjesna šanse da se u tom dijelu ‘kuje njihova zlatna medalja’ pa ne prepuštaju ništa slučaju, vode 61:11 i 19:13, no onda kod 21:15 neobjašnjivo staju, i dozvoljavaju domaćinu seriju od 6-0 na servisu Baraća za egal od 21:21. Tada u igru umjesto Jakovca ulazi Franca, nakon što je mladi Karlo Jakovac zamijenio Brazilca sredinom drugog seta, i bio zapravo najzaslužniji za preokret gostiju, i uz ponovno probuđenog Bušu i Nikačevića koji je zabio posljednji poen, Mladost radi seriju od 4-0 za pobjedu od 25:21 i konačnih 3-1 u setovima.
Nakon utakmice trener pobjednika Radovan Gačić rekao je:
„Znali smo što nas čeka u Kaštelima, da će oni krenuti u susret sa nekom svojom ludom energijom, što se i dogodilo. Ali, u drugom setu, negdje iza osmog, devetog poena, kada je ušao Jakovac i stabilizirao prijem sa četiri sjajne lopte, naša je igre krenula uzlaznom putanjom. Na kraju smo utakmice sami sebi kreirali neizvjesnu završnicu, no srećom imamo dovoljno široki kadar igrana na dispoziciji da smo to mogli riješiti bez većih problema.“
Ivan Rančić, trener Ribola Kaštela, nakon susreta je konstatirao:
„Predivna publika nas je nosila, no u jednom smo trenutku stali na servisu, kod njih je Jakovac stabilizirao prijem, a Višić nas svojim ulaskom na kraju susreta dokrajčio. Zaslužena pobjeda Mladosti a mi smo sretni s našim drugim mjestom.“
„Malo smo ušli nervozno u meč, mislim da smo bili malo pod dojmom atmosfere. Ali, to smo i očekivali, očekivali smo tešku utakmicu, pogotovo da će oni forsirati od početka jake i opasne servise. U drugom smo setu stabilizirali prijem i mislim zasluženo pobijedili,“ rekao je organizator igre Mladosti Bernard Bakonji.
Na kraju je medalje i pehar poraženima podijelila Mirjana Milić, članica IO HOS-a, a zlatne medalje Mladostašima dao Frane Žanić, stručni tajnik HOS-a.
SOURCE: slobodnadalmacija.hr
VISITS: 21